چربی غیر اشباع چیست

چربی غیر اشباع چیست
امروز مقاله چربی غیر اشباع چیست یکی از بزرگترین و مهم ترین مسائل در مورد بدن و مواد غذایی را شرح دهیم و این موضوع بسیار مهم امروز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. یکی از سوالات بسیار مهم امروز پاسخ داده خواهد شد و این حتما سوال اصلی جستجوی شما بوده که حالا با ورود به سایت و ادامه دادن به خواندن این مقاله به جواب آن می رسید.
خب برای جواب دادن به این سوال، نیازمند به پرسیدن و جواب دادن به چند سوال دیگر و مرتبط هستیم خب اولین سوال این است که چربی چیست؟
چربی منبع اسیدهای چرب لازم و ضروری برای بدن می باشد که خود بدن ما قادر به تولید آن با اعضای خود نمی باشد. با مصرف کردن هر گونه ماده ای که چربی دارد هر گرم از چربی ان ماده ۹ کیلو کالری انرژی در بدن به وجود می آورد. تعادل در مصرف کردن چربی ها برای بدن بسیار مهم بوده و اگر بیش از نیاز بدن چربی مصرف کنیم این مقدار اضافه در بدن به صورت بافت های چربی ذخیره می گردد و این سبب افزایش وزن و همین طور احاطه شدن و پوشش اعضای مهم بدن مانند قلب از چربی های ذخیره شده می شود. خب حالا شاید بگویید چرا چربی برای بدن مفید است؟ چربی ها سبب می شوند که بدن بتواند ویتامین هایK D A E را که در محلول چربی هستند، مصرف کند. چربی ها به دو نوع تقسیم شده اند:
- نوع اول چربی های اشباع شده
- نوع دوم چربی های اشباع نشده یا چربی های غیر اشباع

چربی های اشباع شده
چربی های اشباع شده
این چربی ها در بسیاری از مواد غذایی ها وجود دارند که معمولا منبع این نوع مواد غذایی حیوانی هستند مانند گوشت و انواع لبنیات اما در مواد غذایی گیاهی نیز این چربی های اشباع شده وجود دارند مانند روغن نارگیل و روغن پالم. در مورد چربی اشباع شده بهتر می باشد که در مردان کمتر از سی گرم و در زنان کمتر از بیست گرم باشد و بین کودکان هم بهتر میباشد که مصرف این چربی کم ولی کافی باشد. چربی اشباع شده در محصولات گوشتی، کره، پنیرشور، خامه، بستنی های پرچرب، شیرینی های شکلاتی، کیک و… موجود می باشد و بهتر بوده است که مصرف زیاد از حد و روزانه این مواد ذکر شده را کم تر کنید تا زندگی و بدن سالمی داشته باشید.
خب حالا سوال بعدی به وجود آمده تا اینجای کار این می باشد که چگونه مصرف کردن چربی اشباع شده برای بدن مضر خواهد بود؟ کلسترل بد را که همه با آن آشنا هستیم (اگر هم نمی دانید کلسترل بد چیست پس حتما تا آخر با متن همراه شوید) در اصل وظیفه افزایش و زیاد کردن این نوع کلسترل در بدن به عهده همین چربی های اشباع شده می باشد و ضرر اصلی این اتفاق این بوده که کلسترل بد سبب بیماری های قلبی و عروقی می شود. این چربی های اشباع شده معمولا در دمای معمولی یعنی بیست و پنج درجه جامد می باشند. بهتر می باشد که با کم کردن مصرف بیش از حد این چربی ها از ایجاد بیماری های قلبی و عروقی در بدن جلوگیری کنیم.

چربی غیر اشباع
چربی غیر اشباع
در زمینه بیماری های قلبی همان طور که خواندید چربی های اشباع شده مسئولیت تمام بیماری ها را بر عهده می گیرند. خب حالا برای جواب به سوال اصلی (چربی غیر اشباع چیست؟) پیش می رویم. چربی غیر اشباع به چربی یا اسید چربی می گویند که در زنجیره اسید چرب خود حداقل یک پیوند بیشتر وجود دارد. خب جواب علمی به سوال شما این بود حالا اگر بخواهم جواب سوال را عامیانه تر بدهم باید بگویم که چربی های غیر اشباع چربی های بهتری برای مصرف نسبت به چربی های اشباع شده اند هستند. در آزمایش های مختلف و زیادی مشخص شده است که بهتر می باشد که از چربی های غیر اشباع تا حد ممکن به جای چربی های اشباع شده استفاده کرد تا کلسترل بد را در بدن بتوان کم کرد. این چربی ها در دمای بیست و پنج درجه معمولا مایع می باشند.
چربی های غیر اشباع خود به دو نوع دیگر تقسیم می شوند
- چربی تک اشباع نشده
- چربی چند اشباع نشده
چربی های تک اشباع نشده همان بخش اصلی خط مقدم مبارزه با کلسترل های بد می باشد. این چربی های تک اشباع نشده با کاهش دادن کلسترل های بد بیماری های قلبی و عروقی را از بدن دور می کند و این چربی های تک اشباع نشده در موادی مانند: روغن زیتون، روغن کانولا، روغن کنجد، کره بادام زمینی، کره بادام هندی و… وجود دارند.

چربی های چند اشباع نشده
چربی های چند اشباع نشده
نوع دوم چربی های غیر اشباع هم در کاهش کلسترل های بد موثر می باشد و بعضی از این چربی ها مانند: اسید چرب امگا ۳ و اسید چرب امگا ۶ باعث کاهش فشار خون در بدن می شوند پس بهتر بوده که افرادی که فشار خون بالا و انواع بیماری های قلبی و عروقی دارند از چربی های غیر اشباع استفاده کنند و تا حد امکان از مصرف بیش از حد چربی های اشباع شده دوری کنند. به دلیل این که امگا۳ و امگا۶ در بدن تولید نمی شوند ولی برای بدن نیاز هستند مصرف چربی های اشباع نشده ضروری می باشد.
اسید های چرب امگا۶ در روغن های گیاهی مانند: روغن کلزا، روغن ذرت، روغن آفتاب گردان و بعضی از مغزها موجود می باشند.
اسید های چربی امگا۳ در ماهی های روغنی مانند: ماهی سالمون، ماهی مارکو، ماهی خاردا، ماهی قزل آلا، ساردین یافت می شوند.
رژیم غذایی درست
همان طور که در طول این مقاله دیدید مصرف چربی ها برای بدن کاملا ضروری می باشد و بهتر می باشد که در مصرف همه ی مواد غذایی تعادل را به درستی ایجاد کنیم و همین طور سبب این شویم که تمام نیاز های روزانه بدن را کاملا بر طرف کنیم تا رژیم غذایی درستی داشته باشیم. یک رژیم غذایی سالم برای افراد مختلف، نیازمند یک دانش عالی در زمینه بدن و نیاز های آن و مواد غذایی و فواید آن ها می باشد که بهترین راه برای این نوع رژیم مراجعه به پزشک ها و گرفتن مشاوره از آن ها می باشد.
برای مصرف درست و کامل تمام مواد غذایی مورد نیاز بدن یک هرم غذایی تهیه شده که این هرم گروه های مختلف غذایی را دسته بندی کرده و برای مصرف درست آن ها ما را راهنمایی کرده است که این هرم به ۶ دسته تقسیم می شود:
- نان و غلات
- سبزی ها
- میوه ها
- شیر و لبنیات
- گوشت و تخم مرغ
- حبوبات و مغزها
نان و غلات: ۶-۱۱ واحد معادل ۳۰ گرم نان یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی یا همان پنج قاشق غذاخوری
سبزی ها: ۳-۵ واحد معادل ۱۰۰ گرم سبزی
میوه ها: ۲-۴ معادل یک میوه متوسط با وزن ۱۰۰گرم و ۲۰- ۳۰ گرم میوه های کوچک
شیر و لبنیات: ۲-۳ واحد معادل یک لیوان شیریا ماست یا دو لیوان دوغ یا یک و نیم لیوان بستنی یا یک چهارم لیوان کشک یا ۴۵-۶۰ گرم پنیر معمولی
گوشت و تخم مرغ: ۲-۳ واحد معادل ۶۰ گرم گوشت خورشتی پخته یا نصف ران یا یک سوم سینه مرغ متوسط یا یک تکه ماهی به اندازه کف دست یا ۲ عدد تخم مرغ
حبوبات و مغزها: ۱-۲ واحد معادل نصف لیوان حبوبات پخته یا یک چهارم لیوان حبوبات خام یا مغز دانه های مختلف
با رعایت این هرم و مصرف واحد ها طبق آن به صورت روزانه یک رژیم غذایی درست و صحیح خواهید داشت.
خب حالا به دو سوال اساسی ایجاد شده برای آخر کار پچاسخ می دهیم:
- آیا باید چربی اشباع شده را کاملا حذف کنیم؟
خیر زیرا با کم کردن مصرف این چربی ها معمولا به سراغ کربوهیدرات ها به عنوان جانشین می رویم و مصرف آن ها نیز برای بدن به عنوان جایگزین چربی ها غلط و مضر می باشد و سبب بر هم خوردن تعادل در برطرف کردن نیاز های بدن می شود.
- کلسترول بد چیست؟
خب از کلمه کلسترل بد زیاد استفاده شد حالا اگر نمی دانید کلسترل بد چیست به جواب خود خواهید رسید. خب کلسترل در بدن ما و در کبد تولید می شود و مقداری از آن توسط مواد غذایی وارد بدن می شوند و برای این که این میزان کنترل شود نیازمند رژیم غذایی درست می باشد.
کلسترل بد: این کلسترل LDL نام دارد این کلسترل بد سبب افزایش بیماری های قلبی و عروقی در بدن می باشد به همین دلیل این کلسترل به کلسترل بد معروف گشته.
کلسترل خوب: کلسترل خوب HDL دقیقا عکس کلسترل بد عمل می کند و باعث می شود که ایجاد بیماری های قلبی و عروقی کاهش پیدا کند.
نتیجه: در مقاله امروز به چربی ها و انواع آن ها پرداختیم و متوجه شدیم که مصرف آن ها برای بدن ضروری می باشد اما مصرف بیش از حد هر نوع ماده غذایی برای بدن مضر می باشد پس بهتر است که شیوه هرم غذایی را در روزمره استفاده کنید و بتوانید زندگی سالم تری داشته باشید.